Over de culinaire activiteiten van Master Chef Jossie Elbaz en over de Israëlische Keuken…

Op 27 maart a.s. kwam Jossie Elbaz vanaf 19.30 uur in Eeltsje's Hiem deze avond iets vertellen aan de hand van mooie beelden over zijn culinaire activiteiten in heden en verleden en de Israëlische keuken. Na de pauze was er de jaarlijkse ledenvergadering en had hij voor heerlijke hapjes en drankjes gezorgd voor de leden.
Jossie Elbaz is geboren in Marokko (zijn voorgeslacht woonde oorspronkelijk in Spanje). Later emigreerden zijn ouders naar Israël, maar zelf woont hij al weer zo’n veertig jaar in Leeuwarden.
Hij heeft hier enkele restaurants gehad zoals Mediterrannee op de stille kant van de Nieuwstad naast het voormalig politiebureau, het eerste Leeuwarder restaurant met een buitenterras.

En als laatste had hij een aantal jaren het pizza restaurant Pizzeria La Spézia tegenover de Harmonie.
Momenteel is hij vice-president en project manager public relations en project manager op de  ‘Israel Master chef Academy’ in Israël en het is een professionele en niet-politieke organisatie, toegewijd aan het onderhouden en verbeteren van de culinaire normen voor wereldwijde keukens voor alleen master chefs met aantoonbare diploma’s. Deze academie heeft wereldwijd meer dan duizend leden en is opgericht door Master chef Jossie Elbaz (vice president en Leon Menachem (president).
Op Facebook: https://www.facebook.com/groups/1442932932675362/

Daarnaast is hij ‘Culinar Chef Friends around the World’. ‘Chefs Societies’ is eveneens een professionele en niet-politieke organisatie, toegewijd aan het onderhouden en verbeteren van de culinaire normen voor wereldwijde keukens. Hiervan zijn ongeveer 8000 wereldwijd leden lid.

Als autoriteit en opinieleider op het gebied van voedsel, vertegenwoordigt organisatie een wereldwijde stem met betrekking tot alle kwesties die verband houden met het culinaire beroep. Deze groep, is opgericht door Jossie Elbaz om elkaars ervaringen, voedselfoto's, menu's, recepten enz. met elkaar te delen.

Voor de pauze werden fragmenten gekozen uit verschillende filmpjes, waarvan u de actieve weblinks in het document kunt vinden (klik op een link voor filmpje): http://www.gnileeuwarden.nl/documents/israelische_keuken.pdf
Om een indruk te krijgen van zijn werkzaamheden hebben we ook nog een presentatie gemaakt van 30 dia's te vinden in het volgende document (klik op een van de links van dia 3 t.e.m. 7 voor het bekijken facebookfoto's of een filmpje): https://www.gnileeuwarden.nl/documents/presentatie_jossie_elbaz.pdf
In de pauze zette Jossie Heerlijke schalen met salades van zalmsalade, tonijnsalade, huzarensalade en vegetarische salade,bakjes met olijven, houmous, artisjok, auberginesalade, kuipjes met vruchtensalade als nagerecht en de nodige broodjes. Iedere aanwezige kon zich te goed doen door van deze gezonde lekkernijen op de bordjes te scheppen.

Tenslotte uit een van de filmpjes een foto van een begrip in Israël, Doctor Shakshukah...

Hier een recept van een voorbeeld van shakshuka (klik ook eens op de link van het filmpje in dit document):
https://www.gnileeuwarden.nl/documents/shakshukah_bereiden.pdf

Algemene Facebook pagina van Jossie Elbaz: https://www.facebook.com/ChefJossieElbaz