Gad Elbaz en de Holocaust Survivor Band...


Net op tijd voor Chanoeka komt de nieuwste, vrolijke release van de Holocaust Overlevende Band, een triomfantelijk overlevingslied met de titel "Let the Light Shine On". Met muziek en teksten van productievolle zangeres Cecelia Margules, Let the Light Shine On werkt de Israëlische superster Gad Elbaz samen met concentratiekampslachtoffers Saul Dreier, Ruby Sosnowicz en het nieuwste lid van het team, Morris Dan, als ze hun opbeurende boodschap naar de Brandenburger Tor brengen, ooit een symbool van de nazi-macht.

Met opnames gemaakt bij de Brandenburger Tor en het treinstation Berlin-Grunewald, de laatste stop voor velen op weg naar Auschwitz en Theresienstadt, verkondigt "Let the Light Shine On" de jubelende essentie van de Holocaust Survivor Band, wiens leden er nooit van hadden kunnen dromen de onuitsprekelijke gruwelen te zullen overleven, dat ze ooit nog eens zouden terugkeren naar het hol van de leeuw en vreugdevol zingen over de eeuwigheid van het Joodse volk.
Net zoals de Chanoeka-lichten die de overwinning van het Joodse volk op een schijnbaar onoverwinnelijke vijand symboliseren, is de Holocaust Survivor Band een levende herinnering dat zelfs in onze donkerste uren, de Joodse geest helder blijft schijnen.
"Hun overleving inspireert ons om het licht aan het eind van ieders tunnel te zien," verklaarde regisseur Daniel Finkelman, die met de band heeft samengewerkt aan verschillende succesvolle projecten.
In samenwerking geproduceerd door Arie Taykan en Sylvia Kahana, Let the Light Shine On is mede geregisseerd door Aharon Orian met cinematografie door David Orian. Een muzikaal Chanoeka-geschenk dat het hart vult en de ziel verwarmt, laat het licht schijnen, stelt Elbaz en de Holocaust Survivor Band in staat om, net als de makkabees, haat en vernietiging te overwinnen met boodschappen van liefde, vrede en optimisme!